Dostluklar Daimdir...
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
Perş. Nis. 03, 2014 8:41 pm tarafından aysen

» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

Midye Baklava

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Midye Baklava

Mesaj tarafından edi Bir Cuma Ağus. 02, 2013 5:07 am

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler

Hamuru İçin:
►1 Yumurta
►1 Çay bardağı sıvı yağ
►1 Çay bardağı süt
►1/2 limon suyu
►1 Paket kabartma tozu
►Aldğı kadar un

İçi İçin:
►200 gram ceviz içi

Üzerine Dökmek için:
►150 gram tereyağ
►1 Çay bardağı sıvı yağ

Açmak İçin:
►1 Paket nişasta
►Antep fıstığı

Şerbeti İçin:
►3,5 Su bardağı şeker
►3,5 Su bardağı su
►1 Dilim limon
midye baklava


Midye Baklava Tarifi:
Şerbeti, su ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. 20 dakika kadar derin bir kabın içerisine un hariç malzemeleri ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 20 bezeye bölün. Bu bezelerin üzerini kapatın. Yaklaşık 15 dakika dinlensin. Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır. Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Onar onar üst üste dizilip tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açın. Rulo olarak sardıktan sonra birer parmak
kalınlığında dilimleyin ve yan çevrin. Merdaneyle hafif bastırtarak az da olsa açın. Ortasına ceviz koyun ve uç kısmı bastırarak kapatın. Eritilen tereyağını, kaşıkla hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün. 170 derece fırında hafif kızarana kadar piştikten sonra fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı gidince ılık şerbet dökün. Tatlı sıcak, şerbet ılık olmalı. Midye tatlısı antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.
Not: Gıda boyası ve birkaç damla su ile renklendirebilirsiniz.

edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5122
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 38
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından peri Bir Cuma Ağus. 02, 2013 6:15 am

Gorunumu super gorunuyor,cok tesekkurler edim alkıss yaşlı 

peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 53
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından edi Bir Cuma Ağus. 02, 2013 9:58 am

aynen perim rica ederim senin elinden daha da güzel görünür dfdsf dfdsf 

edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5122
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 38
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından peri Bir Cuma Ağus. 02, 2013 10:28 am

insaAllah,su son gunlerde baya yorgunum her sey gozumde buyuyor nedense galiba hic uyumadigimdan,sahura kadar oturuyoruz sabah
namazini saat 4 gibi kilip ondan sonra yatiyoruz tabii buda bizi etkiliyor

peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 53
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından edi Bir Cuma Ağus. 02, 2013 11:15 am

aynı durum perim sinirler yıpranıyor saatler değişince uyku ramazanda sabahları oda ne kadar uyuyabilirsek seslerden ;)

edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5122
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 38
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından aysen Bir Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm

bizde de durum aynı,sahura kadar oturuyoruz,sabah namazından sonra yatıyoruz,eşim için zor oluyor,Rabbim veriyor kolaylığınımuck 

aysen

Mesaj Sayısı : 5297
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 51
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Midye Baklava

Mesaj tarafından Sponsored content Bugün 8:00 pm


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz