Dostluklar Daimdir...
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
Perş. Nis. 03, 2014 8:41 pm tarafından aysen

» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

Evde Erik Pestili Yapımı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Evde Erik Pestili Yapımı

Mesaj tarafından edi Bir Salı Haz. 26, 2012 5:51 am

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler;
•2 kg. eriğin posası
•1 su bardağı su
•1 su bardağı şeker (damak tadına göre ayarlayın)
•2 yemek kaşığı nişasta

Erik pestili nasıl yapılır?
•Erik posasını ılıkken süzekten geçirin
•İçine bir bardak su şeker ve nişasta katıp kaynayana kadar pişirin.( şekeri çok olursa pestil tatlılıktan dolayı rahat çıkmaz)
•Temiz, geniş bir bezi güneş gören bir yere serin. Üzerine malezi (*) yayın.(pestilin rahat çıkması için naylonsu bir bezi tercih edin)
•Malezi bezin üzerine kalınca yayın.( Eğer ince yayarsanız, kuruduğunda pestil daha da incelir ve rahat çıkmaz)
•Hava çok sıcak ve pestil sürekli güneş gören bir yerde ise sabahtan akşama kadar bu şekilde bekleyen pestilin ön yüzü kurumuş olmalıdır.
•Pestili başka bir bezin üzerine ters çevirin ve diğer sabaha kadar arkasınında kurumasını bekleyin.
•Ertesi gün artık pestilimiz çıkarmaya hazır.

•Şimdi pestilimizi yine bir bezin üzerine ters çevirin.
•Arka tarafını sulu bir şekilde ıslattığınız bezle ıslatın.
•Bir iki defa ıslatıp arka tarafının hafifçe yumuşamasını sağlayın.
•Ön yüzün uç kısmından kaldırıp sivri bir alet yardımıyla pestili bezden ayırmaya başlayın. Geri kalan kısmını elinizle yapın.
•Bu aşamada iki kişiyseniz işiniz çok daha kolay olacaktır
•Bezden tamamen ayrılan pestili, ters yüzeyi içe gelecek şekilde kısa kısa katlayıp makasla kesin.
•İstediğiniz büyüklüklerde dilimler yapıp, dilediğiniz gibi tüketin.

(*) Malez: Pestilin muhallebi kıvamındaki halidir.
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5186
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 38
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Evde Erik Pestili Yapımı

Mesaj tarafından peri Bir Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm

Gunesi goorsek yapacagimda bu yil bir turlu tam olarak isinamadik
hatta bugun alt kattaki somineyi yaktik, tarif icin cok tesekkurler
edim dfdsf 
avatar
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 53
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz