Dostluklar Daimdir...
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
Perş. Nis. 03, 2014 8:41 pm tarafından aysen

» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

Bayram Tatlıları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından edi Bir C.tesi Kas. 13, 2010 11:55 am

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Ev Baklavası

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

malzemeler:

şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
içi:
250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı

hazırlanması:
1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5300
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 39
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından edi Bir C.tesi Kas. 13, 2010 11:56 am

Şekerpare

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

malzemeler:

şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5300
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 39
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından edi Bir C.tesi Kas. 13, 2010 11:57 am

Bülbül Konağı

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
şerbet:

5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon
şerbeti hazırlayıp soğutun. geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın. açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. hafif yağlanmış tepsye dizin. üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5300
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 39
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından edi Bir C.tesi Kas. 13, 2010 11:58 am

Ekmek Kadayıfı

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler

1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu:

4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne:

2 lüle kaymak
YAPILIŞI
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.
Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.
Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.
Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5300
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 39
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından aysen Bir C.tesi Kas. 13, 2010 10:55 pm

Hepsi harika tatlar çok sağol edim :lovee:
avatar
aysen

Mesaj Sayısı : 5542
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 52
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından smerhaba Bir Ptsi Kas. 15, 2010 1:59 pm

alkıss bir de yapip yediren olsaydi.ahhh

smerhaba

Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından zuhal Bir Perş. Kas. 18, 2010 10:46 am

gercekten süper tatlilar
cok sagol edim
avatar
zuhal

Mesaj Sayısı : 2842
Kayıt tarihi : 14/11/10
Yaş : 36
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından aysen Bir Perş. Kas. 18, 2010 9:53 pm

smerhaba demiş ki: alkıss bir de yapip yediren olsaydi.ahhh

Canım istediğn tatlı olsun ben yaparım sana :166:
avatar
aysen

Mesaj Sayısı : 5542
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 52
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından smerhaba Bir Cuma Kas. 19, 2010 7:16 am

saol..isi usengeclige vuruyorum.birde usenmesem kac kilo olacagim acaba?

smerhaba

Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 11/11/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından AYŞEGÜL @IŞIL @ZEYNEP NAS Bir Ptsi Kas. 22, 2010 2:38 am

süperrr
avatar
AYŞEGÜL @IŞIL @ZEYNEP NAS

Mesaj Sayısı : 749
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 34
Nerden : istanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından hhale Bir Ptsi Kas. 22, 2010 6:07 am

edi şu bülbül konağı nefis görünüyor ama çok zor... off, olsa da yesek :hmmm:
avatar
hhale

Mesaj Sayısı : 118
Kayıt tarihi : 11/11/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından edi Bir Ptsi Kas. 22, 2010 6:26 am

ahh keşke halecim birileri yapsa da yesek :yemek:
avatar
edi
Admin

Mesaj Sayısı : 5300
Kayıt tarihi : 10/11/10
Yaş : 39
Nerden : Bursa

http://behdostlari.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından peri Bir Ptsi Kas. 22, 2010 6:50 am

Offf Offf Offf suppppeeerrrrr kalorisi olmasa daha iyi olacak ama :yemek: :hmmm:
avatar
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 54
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından derya_alada Bir Çarş. Ekim 10, 2012 10:10 pm

ahçılık kursuna gıttım 4 ay boyunca sertıfıka alıcam 2 gun sonra hocamız bır ev baklavası yaptıydı bayram için ayy muthıştı yanı
avatar
derya_alada

Mesaj Sayısı : 29
Kayıt tarihi : 22/12/10
Yaş : 29

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından peri Bir Perş. Ekim 11, 2012 1:29 am

MasaAllah ne kadar guzel, yaptiklarini bizimle payasirmisin Deryacigim
bu arada bu bayram 2 tepsi baklava yapip kizimin okuluna goturecegim
insaAllah onlarda bilsin bayramimiz oldugunu degilmi ama :okey: :D
avatar
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 54
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından aysen Bir Perş. Ekim 11, 2012 2:36 am

Bekliyoruz canım muck
avatar
aysen

Mesaj Sayısı : 5542
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 52
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Bayram Tatlıları

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz