Dostluklar Daimdir...
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Elmalı Bisküvili Tavuk Göğsü
Perş. Nis. 03, 2014 8:41 pm tarafından aysen

» Kremşantili Kek
C.tesi Ekim 12, 2013 7:03 pm tarafından aysen

» Midye Baklava
Cuma Ağus. 02, 2013 7:33 pm tarafından aysen

» Evde Cips Yapımı
Ptsi Tem. 01, 2013 10:20 am tarafından edi

» Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:53 pm tarafından peri

» Evde Erik Pestili Yapımı
Paz Haz. 30, 2013 4:49 pm tarafından peri

» Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi
Perş. Haz. 06, 2013 4:41 pm tarafından aysen

» Çeşnili gevrek
Çarş. Mayıs 08, 2013 8:08 am tarafından edi

» ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Salı Nis. 23, 2013 3:19 am tarafından aysen

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum

ARMUT TATLISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default ARMUT TATLISI

Mesaj tarafından aysen Bir Perş. Kas. 11, 2010 6:21 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler :

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın


Yapılışı :

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
(ALINTI)
avatar
aysen

Mesaj Sayısı : 5573
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 52
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: ARMUT TATLISI

Mesaj tarafından peri Bir Salı Kas. 23, 2010 12:55 pm

Zahmetli ama super bir tarif tesekkurler canim alkıss :lovee:
avatar
peri
Admin

Mesaj Sayısı : 5126
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 54
Nerden : Kayseri

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: ARMUT TATLISI

Mesaj tarafından aysen Bir Salı Kas. 23, 2010 9:54 pm

Beğenmene çok sevindim canım.
avatar
aysen

Mesaj Sayısı : 5573
Kayıt tarihi : 11/11/10
Yaş : 52
Nerden : İSTANBUL

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: ARMUT TATLISI

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz